Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου
Γιορτή της Πέστροφας στις Πηγές των Χαρίτων

Εδώ που γεννήθηκαν οι μύθοι ….
μια ιδέα έγινε θεσμός!

Για πέμπτη συνεχή χρονιά και με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση ο Δήμος Ορχομενούκαι η Ένωση Εμπόρων και Βιοτεχνών Ορχομενού διοργανώνουν την ετήσια «Γιορτή της Πέστροφας» την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 8.00 μ.μ.

Ένα λαϊκό υπαίθριο γλέντι με την Κατερίνα Κόρου και τον Δημήτρη Κοντογιάννη στον ειδυλλιακό χώρο των Πηγών των Χαρίτων στον Ορχομενό, τον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού Βοιωτίας και μόλις μιάση ώρα από κλεινόν άστυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η πέστροφα …
κερασμένη από το Δήμο Ορχομενού.

Μια ιδέα που πήρε για πρώτη φορά σάρκα και οστά το 2004 και που φέτος διοργανώνεται με ακόμη μεγαλύτερο κέφι και διάθεση καθώς και με την συμμετοχή όλων των τοπικών συλλόγων και φορέων, Σχολείο 2ης Ευκαιρίας Ορχομενού – Σύλλογος Γυναικών Ορχομενού- Σύλλογος ¨Καλλιτεχνική Πορεία Ορχομενού – Μότο Λέσχη Ορχομενού- Σύλλογος Ορχομένιων της Αθήνας «Ο Μινύας» και της δραστήριας Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού.

Ο χώρος άλλωστε των Πηγών των Χαρίτων είναι ιδανικός καθώς το όμορφο φυσικό τοπίο σε συνδυασμό με τα τρεχούμενα νερά και την πυκνή βλάστηση μαγεύουν τον επισκέπτη. Αν σ` αυτό προστεθεί και η δωρεάν προσφορά της τοπικής ποικιλίας πέστροφας από το Δήμο Ορχομενού - που εκτρέφεται κατά παράδοση στις πηγές του Μέλανα - μαζί με ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι τότε παρά δεν μένει το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό.

Η εξόρμηση αυτή στην Βοιωτική πόλη μπορεί να συνδυαστεί με την επίσκεψή σας στο βυζαντινό ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Σκριπούς, στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου του Νέου στα Καμπιά στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Διονύσου, στον αρχαιολογικό χώρο του Ορχομενού αλλά και σε ένα νέο χώρο του Δήμου Ορχομενού όπου με την μέθοδο της εικονικής πραγματικότητας μπορεί κανείς να γυρίσει στην μυκηναϊκή περίοδο και να γνωρίσει τη ζωή και τη δράση του θρυλικού βασιλιά του Ορχομενού Μυνία (Ώρες λειτουργίας 9.00 – 14.00 και 17.00 – 19.00).


INFO: Για πληροφορίες στον Δήμο Ορχομενού 2261034153 (κα. Γιάννα Μέττα) και στον κ. Γιάννη Πάνου, Ειδικό Συνεργάτη του Δήμου Ορχομενού, τηλ. 22610 32677 καθώς και τον Λάμπρο Ρόδη, Δημοσιογράφο – Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ορχομενού, 6975 870127 και
rodis@morax.gr